Bereidingswijze
Klop het ei los.
Hak de salie fijn.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Bestrijk een bakplaat met olie.
Snijd de pompoen in grote stukken, laat de schil zitten en leg de pompoen op de bakplaat.
Bak hem in een uur en een kwart gaar.
Laat wat afkoelen en schraap dan het vruchtvlees uit de schil.
Laat taaie of harde stukken zitten.
Doe de pompoen in een kom.
Zeef de bloem erboven en voeg er de helft van de Parmezaanse kaas bij, het ei en peper.
Meng goed door en kneed het daarna op een met bloem bestoven oppervlak.
Men moet een glad deeg bekomen.
Verdeel het in twee stukken.
Rol elke stuk op tot een worst van 40 cm lang.
Snijd deze in 16 gelijke stukken.
Vorm van elk stuk een ovaaltje en druk dat stevig in met een vork zodat de gnocchi ribbels krijgt.
Strooi de gnocchi in kokend gezouten water.
Kook ze twee minuten of tot ze komen boven drijven.
Laat ze uitlekken en hou ze warm.
Smelt de boter in een pannetje, haal het van het vuur en roer er de salie door.
Verdeel de gnocchi over de borden en druppel er van de boter over.
Geef er de rest van de Parmezaanse kaas bij.