Bereidingswijze
Snijd de ajuin van boven naar beneden in, maar laat de onderkant geheel.
Doe dit een paar keer.
Leg de ajuin met de aubergines en de paprika's op een barbeque, een grill of houd ze boven een gasvuur.
Rooster de groenten en keer ze af en toe om.
Ze moeten zwartgeblakerd zijn.
Na een minuut of 10 steek je de paprika's in een plastic zak, de ajuin en de aubergines zet je weg.
Rooster de kappertjes met wat zout krokant.
Snijd de ajuin in parten, gooi de zwarte buitenkant weg.
Verwijder de pel en de steel van de aubergines.
Snijd ze in plakken.
Ontvel de paprika's, snijd het vruchtvlees doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Snijd in brede stukken.
Leg de groenten op een groot bord en bedruppel ze met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snipper de look.
Hak de bladpeterselie grof.
Strooi de look, peterselie en kappertjes erover.
Serveer koud.