Bereidingswijze
Verkruimel de stiltonkaas.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter 6 soufflépotjes van 175 ml en bestuif ze met Parmezaanse kaas.
Snijd de bloemkool in roos en kook ze gaar.
Laat afkoelen en mix tot een gladde puree.
Doe dit in een mengkom.
Smelt de boter in een pannetje en meng er de bloem onder.
Laat een paar minuutjes sudderen en giet er dan van het vuur onder voortdurende roeren de melk bij.
Breng aan de kook en laat een paar minuutjes indikken.
Haal van het vuur en kruid met piment d'Espelette en zout.
Voeg bij de bloemkool en doe er ook de roomkaas bij.
Meng goed.
Splits de eieren en meng de eierdooiers meteen onder het bloemkoolmengsel.
Klop de eiwitten volledig stijf.
Spatel ze meteen onder het bloemkoolmengsel en voeg tegelijkertijd de stiltonkaas toe.
Schep in de potjes en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin en goed gerezen.
Serveer meteen.