Bereidingswijze
Meen heeft voor dit recept 4 eieren en 1 eierdooier nodig.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak.
Bekleed er een taartvorm mee van 23 cm diameter.
Prik het deeg in met een vork en vul met bakpapier en droge bonen.
Bak de bodem blind gedurende 12 minuten, neem dan de bonen en het bakpapier weg en bak nog eens een kwartier.
Rasp intussen de schil van de citroenen.
Pers de citroen.
Splijt het vanillestokjes en schraap de zaadjes in een mengkom.
Voeg er de eieren, de eierdooier, de suiker en de citroenschil bij.
Meng tot een bleek en dik mengsel.
Meng er dan voorzichtig het citroensap onder en daarna de room.
Giet dit in de taartvorm en verlaag de oventemperatuur tot 130°C.
Bak de taart nu 40 minuten tot de vulling stevig aanvoelt.
Laat afkoelen en bestrooi eventueel met bloemsuiker.