Bereidingswijze
Splits de eieren.
Week de gelatine in koud water.
Vouw om 8 soufflévormen een kraag van dubbelgevouwen bakpapier en zet met plakband vast.
Klop de eierdooiers met 75 gram suiker gedurende 3 minuten met een handmixer tot het mengsel licht en luchtig is.
Breng de melk aan de kook, neem meteen van het vuur en klop dit in een dun straaltje bij het eierdooiermengsel.
Giet het terug in de pan en blijf roeren op een klein vuurtje tot het indikt, laat zeker niet meer koken.
Neem de pan dan van het vuur en roer er de gelatine door.
Giet in een kom en roer af en toe tot de vla begint op te stijven.
Doe de resterende suiker met 3 el water in een pan en laat de suiker smelten op laat vuur.
Laat dan op hoog vuur koken tot de suikersiroop het stadium van een zachte bal heeft bereikt.
Neem van het vuur.
Klop de eiwitten stijf.
Klop er dan de hete suikersiroop in een klein straaltje door.
Laat afkoelen.
Roer de Grand Marnier door de afgekoelde vla.
Klop de room lobbig en spatel die met de vla door het eiwitschuim.
Schep nu alles in de voorbereidde soufflévormen en zet een nacht in de diepvries.
Verwijder de papieren kraag en laat een kwartier op kamertemperatuur komen voor het serveren.