Bereidingswijze
Ontdoe de spinazie van de steeltjes en was deze in stilstaand water.
Laat de spinazie slinken in een pan op matig vuur, laat uitlekken en hak fijn.
Zeef de bloem op een warm oppervlak (geen marmer of andere steen dat is te koud voor verwerking).
Maak een kuiltje in de bloem, doe er de spinazie in en breek er de eieren in.
Voeg er het zout aan toe.
Werk eerst met een vork van binnen naar buiten en daaarna met je handen de eieren door de bloem tot je een grof deeg bekomt.
Doe het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het een tiental minuten met de hand tot je een glad deeg bekomt.
Zolang het deeg aan de handen blijft plakken bebloem je steeds het werkoppervlak.
Indien het te droog wordt, wrijf je het een beetje in met een weinig water.
Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het een kwartiertje rusten op kamertemperatuur.