Bereidingswijze
Maak een recept bÈchamelsaus en weeg er 300 gram van.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Splits de eieren.
Was de spinazie en ontdoe van de dikke nerven.
Snijd de salami in brunoise (dobbelsteentjes).
Breng water aan de kook om in een braadslede te gieten.
Voorverwarm de oven op 180°C.
Beboter een taartvorm of ovenvormpjes naar keuze en bestrooi met paneermeel.
Kook de spinazie gaar in het aanhangende water.
Laat heel goed uitlekken en hak fijn.
Houd 4 tot 5 worteltjes apart en pureer de rest.
Smelt de boter en bak de spinazie gedurende 5 minuten op een laag vuur, roer af en toe om.
Haal van het vuur en roer er de bÈchamelsaus, de Parmezaanse kaas en de salami door.
Proef af met peper en zout.
Roer er dan één voor één de eierdooiers door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
Giet de puree nu in de gewenste vorm zonder de garnituur de beschadigen.
Zet de vorm in een braadslede en giet er zoveel kokend water bij totdat de vorm(en) half onderstaan.
Plaats de braadselede 45 minuten in de oven.
Laat de sformato 5 minuten rusten en stort dan uit op een bord en dien op.