Bereidingswijze
Maak het recept panko.
Snipper de ajuin en het knoflook.
Breng de gevogeltefonds, de room, de ajuin en het knoflook samen in een ruime kookpot.
Beng aan de kook en laat inkoken tot sausdikte.
Klop de eiwitten schuimig met 1 el olie en kruid met peper en zout.
Kruid de kippefilets rondom met peper en zout.
Haal ze door het eiwit en daarna door de panko.
Laat ze een minimum een kwartier rusten in de koelkast zodat alles goed aantrekt.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat in een braadban een klont boter smelten met 1 el olie.
Bak hierin de kippefilets goudbruin.
Gaar ze verder in de oven gedurende 10 minuten.
Proef de saus af met peper en zout.
Doe een grote lepel saus op een bord en leg hierop de kippefilet (ondersauzen).
Werk het bord verder af met groenten naar keuze.