Bereidingswijze
Snijd de ajuinen in dunne ringen.
Schil en was de aardappelen.
Snijd de aardappelen in een brunoise van 1 cm op 1 cm.
Stort het blik bonen uit in een zeef en spoel grondig met koud water.
Laat uitdruipen.
Verhit 2 el olijfolie en stoof hierin de ajuin en de aardappelbrunoise op een zacht vuurtje.
Kruid met peper en zout.
Plaats het deksel op de pan.
Schep regelmatig om.
Laat dit gedurende 25 minuten stoven totdat de aardappelbrunoise gaar zijn en de ajuin geslonken is.
Stoof de boontjes in wat olijfolie.
Kruid met peper, zout en tijm.
Als de aardappelbrunoise gaar is, voeg je de bonen er bij en meng alles goed.
Hak de bladpeterselie heel fijn.
Klop de eieren los en kruid met peper, zout en de bladpeterselie.
Giet de eieren over het aardappelmengsel en draai het vuur iets hoger, maar zeker niet op volle kracht.
Laat dit bakken tot het eiermengsel op de bodem is gestold en kleur krijgt.
Maak de tortilla voorzichtig los van de randen en til wat op, zodat het bovenste eiermengsel eronder kan lopen.
Laat de tortilla op een plat bord glijden.
Voeg nog wat olijfolie bij en laat de tortilla met de ongebakken zijde erin glijden.
Bak nog 3 tot 5 minuten tot ook deze onderkant nu gekleurd is.
Neem de tortilla eruit, snijd als een taart in punten en serveer warm.