Bereidingswijze
Verpulver de kruidnagel.
Rasp de gember.
Open het blik abrikozen op siroop en giet in de cutter.
Mix heel fijn en wrijf door een zeef.
Weeg van deze siroop 175 gram af.
Snijd de wortelen, de pastinaak en de aardappel in een grove brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de groene paprika doormidden, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd in een grove brunoise.
Snipper de ajuin.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de champignons in vier, of meerdere stukken als ze te groot zijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de ajuin tot hij zacht is, maar laat niet kleuren.
Kruid met kardemom, kruidnagel, komijn, koriander, kurkuma, mosterdzaad, chili en gember.
Laat alles 1 minuut meebakken zodat het goed begint te geuren.
Voeg dan de wortel, pastinaak en aardappel erbij.
Overgiet met de groentenbouillon, de abrikozensiroop en de vruchtenchutney.
Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 25 minuten sudderen.
Roer regelmatig.
Doe er dan de paprika, bloemkool en de champignons toe.
Laat nog 10 minuten doorsudderen totdat deze groenten ook gaar zijn.
Roer er dan de gemalen amandelen door.
Dien op met rijst.