Bereidingswijze
Weeg de kruiden en meng alles dooreen.
Doe het gehakt, het ei, het broodkruim en de melk in een grote kom.
Kruid af met de kruidenmengeling.
Kneed nu het geheel gedurende zeker 3 minuten tot een homogene massa.
Maak er een langwerpig brood van.
Leg het vleesbrood in een ingeboterde ovenschaal.
Overgiet het vleesbrood met de rest van de gesmolten boter.
Overstrooi met nog wat broodkruim.
Plaats in de koude oven en stel de temperatuur in op 200°C.
Na een half uur stel je de temperatuur in naar 150°C.
Laat nog een half uur voortgaren.
Men kan bij dit recept nog heel wat uitbreiden :
Kruidige smaak : toevoegen van kervel, dragon, koriander, ... alle tuinkruiden zijn goed.
Provençaalse smaak : toevoegen van tijm, rozemarijn, provençaalse mengeling, ...
Pittig : toevoegen van rood pepertje, sambal, harissa, ...
Gekookte en fijngesneden groenten : groene kool, spinazie, bloemkool, ...