Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 180°C.
Was de sinaasappel in heet water.
Rasp de schil heel fijn.
Snijd de ajuin in dunne ringen.
Kruid de kippenbouten met peper en zout en korst ze aan in een pan met 2 el olijfolie.
Leg de kippenbouten in een tajine.
Besprenkel ze met 2 el olijfolie.
Dek de tajine af en plaats hem gedurende 20 minuten in de oven.
Fruit de ajuinringen glazig in de resterende olijfolie.
Kruid met sinaasappelschil, kaneel en de cayennepeper.
Roer alles goed dooreen en blus met de kippenbouillon.
Breng aan de kook.
Neem de tajine uit de oven en overgiet de kip met de bouillon.
Leg er de dadels bij.
Dek af en plaats nu gedurende een half uur in de oven totdat de kip door en door gaar is.
Neem uit de oven en overstrooi met verse koriander.
Serveer met couscous.