Bereidingswijze
Maak het recept couscous.
Pel de ajuin en snipper fijn.
Schil de aardappelen en snijd in grove brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de paprika's in acht en ontdoe van de zaden en zaadlijsten.
Bestrooi de aardappelen lichtjes met zout en komijn.
Neem een grote pan met dikke bodem en verhit hier in de olijfolie.
Bak de ajuin glazig.
Meng er de tomatenpuree, het paprikapoeder, zout, peper en een beetje water onder tot een gladde pasta.
Pers er het knoflook over uit.
Overgiet het dan met het water.
Breng aan de kook en doe er de aardappelen, de paprika's en de kikkererwten bij.
Wanneer de groenten gaar zijn, neem je ze eruit, de rest laat je verder garen tot deze ook gaar zijn.
Kuis de vis en spoel grondig, dep droog.
Als de groenten gaar zijn, laat je de vis in de bouillon glijden.
Voeg de komijn toe en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Haal de vis uit de bouillon en houd warm.
Proef de bouillon af met harissa.
Warm de groenten terug op in de bouillon.
Schep in een grote schaal de couscous, overgiet met de saus en garneer met de groenten en de vis.