Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 180°C.
Week de pruimen in koud water gedurende 2 uur.
Pel en snijd de ajuinen in maantjes.
Hak de koriander fijn.
Rooster de amandelnoten.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en schroei het vlees hierin aan.
Voeg de ajuin bij het vlees en draai het vuur lager.
Laat de ajuinen afgedekt slinken.
Kruid met koriander, gember, kaneelpoeder, saffraan, peper en zout.
Overgiet met het water, plaats een deksel op de pan en laat het geheel 2 uur stoven in de oven.
Breng de pruimen in wat weekwater aan de kook en kruid met de kaneelstokken, de suiker en oranjebloesemwater.
Giet af als de pruimen gezwollen en zacht zijn.
Roer er een lepel honing door.
Schik het vlees in een tajine, schep er wat saus over, wat pruimen en garneer met de amandelnoten.