Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 180°C.
Pel en snijd de ajuin in maantjes.
Hak de look en de peterselie fijn.
Ontvel en ontpit de tomaten.
Snijd ze in brunoise (dobbelsteentjes).
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven.
Schraap de wortelen en snijd ze in gelijk stukken.
Dop de boontjes.
Snijd de courgette in rondjes.
Neem een tagine en verhit er de olie in.
Bak er de ajuin in.
Voeg de bladpeterselie, look, komijn, gember, saffraan, paprikapoeder, zout en peper toe.
Voeg dan de aardappel toe, warm goed mee en roer er vervolgens de wortelen door.
Voeg er dan de tomaat, boontjes, courgette en olijven door.
Leg het deksel op de tajine en plaats in de oven.
Laat sudderen tot alles door en door gaar is.
Proef af met peper en zout en serveer met brood.