Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C.
Kruid het varkensgebraad royaal met peper en zout.
Smelt water boter in een braadpan en giet er wat arachideolie bij.
Laat goed heet worden en bak hier het varkensgebraad rondom goudbruin.
Smeer de bovenzijde van het gebraad in met mosterd.
Plaats in de oven gedurende 45 minuten.
Snipper de ajuin en het knoflook.
Schil de wortel en snijd in rondjes.
Ontvel en ontpit de tomaten.
Snijd de champignons in schijven.
Hak wat peterselie fijn om te garneren.
Giet 1 el olie in een kom en stoof hierin de ajuin en het knoflook.
Voeg er dan de witte wijn, de champignons, de tomaten, laurier, tijm, peper en zout aan toe.
Laat inkoken tot het meeste vocht verdampt is.
Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
Proef af met peper en zout.
Snijd het gebraad in schijven en dien op met de spaghetti en de provenÁaalse saus.
Garneer met enkele olijven en de peterselie.