Bereidingswijze
Snijd de kip in stukken en leg die in een ruime tajine (of in een kookpan).
Hak de ajuin zeer fijn en voeg dat bij de stukken kip samen met de een halve tl kurkuma, 1 el gember, en halve tl komijn, de peper en het zout, wat citroensap, de gehakte knoflook en bladpeterselie en een flinke scheut olijfolie.
Vermeng de stukken kip met al die ingrediënten.
Giet er een glas water overheen, breng aan de kook, zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.
Schil en rasp ondertussen de verse gemberwortel en fruit die aan in een koekenpan in 2 el olijfolie.
Vermeng de gembermassa met het komijnpoeder, de kurkuma en citroensap.
Laat 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de gembermassa bij de kipstukken in de tajine of kookpan en zet het deksel er weer op.
Laat zachtjes stoven, controleer of er genoeg vocht is, en dit tot de kip goed gaar is.
Serveer meteen met brood of couscous.