Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 220°C.
Smelt de boter.
Doe de bloem samen met het zout in een ruime schaal.
Voeg er de olie, 100 gram suiker en de boter aan toe en een paar druppels lauw water.
Kneed alles tot een soepel deeg.
Voeg indien nodig nog water toe.
Vorm ovalen van het deeg tergrootte van een kiwi.
Doe de amandelen, 250 gram suiker, de eieren, het kaneel en het oranjebloesemwater in een keukenmachine.
Draai tot een egale pasta.
Draai vooral niet te lang zodat er geen olie vrijkomt uit de amandelen, anders wordt het kleverig.
Rol nu het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte en steek er cirkels uit van 15 cm diameter.
Draai rolletjes van de amandelpasta.
Leg op elke deegcirkel een rolletje amandelpasta en vouw het deeg toe.
Geef het deeg dan een lichte knik zodat het de vorm van een halve maan krijgt.
Steek de randen af met behulp van een vork.
Leg de gazellehoorntjes op een ingevette en met bloem bestoven ovenplaat.
Prik de hoorntjes 2 maal in met een vork.
Bak de gazellehoorntjes kort in de oven.
De onderkant mag goudgeel kleuren, maar de bovenzijde moet blank blijven.
Bestrooi eventueel met poedersuiker of struik ze in met honing.