Bereidingswijze
Snijd de boter in brunoise (dobbelsteentjes).
Bedek een ovenplaat met bakpapier.
Verwarm de hazelnoten in een anti-kleeflaag pan zonder vetstof totdat de geur vrijkomt.
Wrijf de nog warme hazelnoten in een propere vaatdoek totdat alle eventuele velletjes loskomen.
Verwijder deze hazelnoten-velletjes.
Klop de hazelnoten fijn in de vijzel of in een keukenrobot, maar zorg dat er nog enkele grove stukjes hazelnoot overblijven.
Doe de hazelnoten, tarwebloem, havermout, peper, zout, bakpoeder en suiker in een kom.
Voeg de boterblokjes toe, hak ze met 2 messen door het bloem-mengsel en kneed met koude handen tot een stevig deeg.
Voeg als laatste het rozenwater (of gewoon water) toe, rol het deeg tot een bal, verpak in plasticfolie en laat rusten in de koelkast gedurende 2 uur.
Voorverwarm de oven op 150°C.
Rol met het deeg bolletjes ter grootte van walnoten, druk ze een beetje plat en plaats ze op het bakpapier.
Bak de hazelnootkoekjes 25 minuten tot ze goudkleurig en gaar zijn.
Laat de hazelnootkoekjes een vijftal minuten afkoelen op de bakplaat alvorens ze op een rooster te plaatsen om koud te worden.