Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon.
Snijd de ajuinen in dunne ringen.
Snipper de peterselie.
Voorverwarm de oven op 200°C.
Doe de ongeschilde aardappelen in gezouten water en breng aan de kook.
Kook ze 7 tot 10 minuten tot ze gaar zijn.
Giet af en schil ze.
Snijd in plakjes van 5 mm zodra ze afgekoeld zijn.
Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de ajuinen gedurende 5 minuten.
Ze moeten zacht en goudbruin zijn.
Pers er het knoflook over en bak nog 1 minuut mee.
Haal ze uit de pan.
Bak nu de aardappelschijfjes goudbruin in de pan.
Voeg zonodig nog wat boter toe.
Spreid de aardappel uit over een ovenschaal.
Voeg de ajuin toe en kruid met peper en zout.
Dek af met de rest van de aardappelen en kruid ze met peper en zout.
Plaats gedurende een kwartier in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Strooi er de peterselie over en serveer meteen.