Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in evengrote stukken, was ze.
Schil de ajuin en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de bleekselder in stukken.
Halveer de prei en snijd in halve ringen.
Leg deze groenten in een kookpot en overgiet met de gevogeltebouillon.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Mix het geheel en giet door een fijne zeef.
Laat afkoelen en plaats in de koelkast.
Haal de buitenste bladeren van de sla en maak de rest van de sla schoon.
Zet een kom een koud water en ijsblokjes klaar.
Dompel de buitenste bladeren van de kropsla in kokend gezouten water gedurende een paar seconden.
Laat wat uitdruipen en leg dat in het ijswater.
Doe hetzelfde met de rest van de kropsla.
Mix de kropsla in de soep.
Kruid met peper, zout en citroensap.
Serveer koud.