Bereidingswijze
Ontnerf de spinazie en was flink in stilstaand water.
Blancheer de spinazie gedurende 30 seconden in kokend gezouten water.
Giet meteen af en verfris met koud water.
Maak een kuiltje in het boekweitmeel en breek hierin het ei.
Klop de melk erdoor en voeg de spinazie toe.
Meng alles goed en laat dan het beslag een half uur rusten.
Kuis ondertussen de champignons en snijd ze in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de sjalot.
Sueer de sjalotsnippers in 3 el olie tot ze glazig zijn.
Voeg er de champignons bij en laat ze meestoven tot ze bijna gaar zijn.
Giet er dan de sojaroom bij en breng aan de kook.
Kook in tot saus dikte.
Proef af met peper en zout.
Klop het beslag nog eens goed door.
Bestrijk een flensjespan met wat olie, verwarm en giet net genoeg beslag erin om een dunne pannekoek te bakken.
Draai de pannekoek na 2 minuten om en bak ook de andere zijde.
Leg de gebakken pannekoeken op een voorverwarmde schaal en vul ze met het champignonmengsel.
Serveer warm met een salade.