Bereidingswijze
Was de rijst en de linzen.
Kneus de kardemompeulen.
Kneus het kaneelstokje.
Snipper de ajuin.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Schil de wortel en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Maak het recept gekarameliseerde ajuin.
Meng de rijst met de linzen, het laurierblad, de ajuin, de bloemkool, de erwtjes en de rozijnen.
Kruid met kardemom, kurkuma, kruidnagel, komijn, kaneel, peper en zout.
Giet er de bouillon over en breng aan de kook.
Zet dan het vuur lager en doe het deksel op de pan.
Laat een kwartier rustig sudderen op het kleinste vuurtje.
Roer regelmatig om.
Haal na een kwartier de pan van het vuur en laat afgedekt nog 10 minuten rusten.
Verwijder dan het laurierblad, de kardemom, de kruidnagels en het kaneelstokje.
Roer de gekarameliseerde ajuin door de rijst en serveer.