Bereidingswijze
Rasp de Emmental kaas en de Parmezaanse kaas.
Kuis de prei en snijd in dunne plakjes.
Maak het recept boterdeeg.
Beboter een taartvorm.
Voorverwarm de oven op 160°C.
Smelt de boter in een pan en bak gedurende 5 minuten de prei op laag vuur zacht.
Roer er de Parmezaanse kaas door en kruid met peper en zout.
Meng de melk met de room, de eieren, de bloem, de emmental kaas en wat nootmuskaat.
Roer er de prei door.
Bekleed de taartvorm met het boterdeeg.
Prik het deeg overal in met een vork en bedek het met bakpapier.
Bestrooi het bakpapier met knikkers, droge bonen of keramische bonen en bak de bodem blind gedurende een kwartier.
Haal dan de bonen en het bakpapier eruit.
Schep nu de preivulling in de taartvorm.
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
Plaats gedurende 40 minuten in de oven.