Bereidingswijze
Snipper de ajuin.
Stoof de ajuin gedurende 5 minuten aan in een weinig boter.
Doe er het gehakt bij en prak het fijn al het bakken.
Houd apart.
Schil de aarappelen en snijd ze in brunoise (dobbelsteentjes).
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in brunoise.
Snijd de ham in een kleine brunoise.
Doe alles over in een kom en overgiet ze met juist genoeg water tot ze onderstaan.
Kruid met zout en breng aan de kook.
Kook ze gaar.
Giet de aardappelen af, maar bewaar het vocht.
Prak de aardappelen zoals een puree.
Werk er de boter onder en werk verder op met het kookvocht.
Kruid af met zout en peper.
Voorverwarm de oven op 200°C.
Vul een ovenschotel met telkens een laagje gehakt en een laagje aardappelpuree.
Wissel af en eindig met een laagje aardappelpuree.
Plaats de ovenschotel 10 minuten in de oven.
Serveer meteen.