Bereidingswijze
Schraap de wortel en snijd in rondjes .
Was de prei en snijd in julienne (staafjes).
Was de selder en snijd in boogjes.
Kruid de kippenbouten rondom met zout en peper.
Pers een halve citroen uit.
Bak de kippenbouten mooi goudbruin in olijfolie.
Na 10 minuten blus je het geheel met het citroensap.
Dek de pan af en laat de kippenbouten nog 45 zachtjes verder sudderen.
Kontroleer regelmatig of ze niet aanbakken, als het te droog wordt, voeg je wat gevogeltebouillon of water toe.
Wok de groenten in wat olijfolie.
Blus de groenten met de sojasaus en bevochtig met de gevogeltebouillon en de kokosmelk.
Kruid met kurkuma, kerriepoeder, peper en zout.
Laat de room inkoken tot sausdikte.
Indien je knapperige groenten wilt, kook je eerst de room in met de kruiden en voeg je dit op het laatst toe aan de groenten zo hoeven ze niet meer mee te koken.
Serveer het geheel met rijst.