Bereidingswijze
Snipper de ajuin.
Rasp de citroenrasp.
Hak de ansjovisfilets, de kappertjes, de salie en de bladpeterselie fijn.
Klop de eieren los.
Meng het paneermeel met de room en laat weken.
Meng het gehakt met de ajuin, de citroenrasp, de ansjovis, de kappertjes, de nootuskaat, de salie en de bladpeterslie.
Pers er het knoflook over uit en meng tot een bal deeg.
Meng er dan de eieren en het geweekte broodkruim door en kneed het gehakt gooed door.
Dek af met folie en plaats het een nacht of minstens 6 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Schep er het gehakt in en strijk het deeg glad.
Dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende 40 minuten in de oven.
Verwijder de folie en bak nog eens 40 minuten.
Serveer meteen of eet koud op.