Bereidingswijze
Maak het recept raviolideeg.
Hak het venkelloof weg en verwijder met een dunschiller zoveel mogelijk van het vlezige gedeelte.
Snijd de venkel in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de sjalot en het knoflook.
Laat de boter smelten en sueer hierin de sjalot met het knoflook.
Voeg de venkel toe en laat enkele minuten meebakken.
Bevochtig met een halve dl room en kruid met peper en zout.
Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat alle vocht bijna verdampt is.
Laat afkoelen.
Bestrooi een werkblad met bloem en rol het raviolideeg zo dun mogelijk uit.
Snijd in vierkantjes van 8 cm.
Schep een koffielepel venkel in het midden en bestrijk de uiteinden met eiwit.
Sla de ravioli dicht en druk goed aan.
Giet de groentenbouillon in een kom, voeg er de rest van de room en de witte wijn aan toe.
Laat inkoken tot sausdikte en proef af met citroensap, peper en zout.
Breng gezouten water aan de kook.
Laat de ravioli erin glijden en pocheer ze 2 tot 3 minuten.
Serveer met de roomsaus.