Bereidingswijze
Maak het recept aspergebouillon van de asperges en breng terug aan de kook.
Voeg er de geschilde asperges bij en laat 1 minuut doorkoken.
Neem dan de pot van het vuur en laat afgedekt staan.
Als de asperges naar de bodem zakken zijn ze gaar.
Dit neemt naargelang de dikte van de asperge 10 tot 15 minuten in beslag, maar het kan absoluut geen kwaad om ze er langer te laten in liggen.
Neem ze voorzichtig uit de bouillon en laat ze uitdampen.
Snijd rondjes uit het witbrood en rooster het licht krokant.
Plaats ze op de borden en leg er de parmaham op.
Maak het recept gepocheerd ei.
Plaats een gepocheerd ei op de parmaham.
Verhit de boter in een ruime pan met anti-aanbaklaag, maar laat niet bruinen.
Rol de asperges voorzichtig door de boter en verdeel ze over borden.
Breng de boter op smaak met citroensap.
Napeer de asperges met de citroenboter.
Kruid met zwarte peper.
Serveer met vers ciabattabrood.