Bereidingswijze
Maak het zoet boterdeeg voor 1 taart.
Voorverwarm de oven op 240°C.
Pers de sinaasappel.
Kuis de bramen, spoel ze en dep droog.
Doe de helft van de bramen met 100 gram bloemsuiker, het sinaasappelsap en de maizena in een kommetje.
Verwarm het geheel op een middelhoog vuur en laat 5 minuten sudderen totdat het begint in te dikken.
Voeg de resterende suiker toe, roer nog even door en neem van het vuur.
Roer er de rest van de bramen door.
Vet een taartvorm in en bebloem ze.
Bedek ze met het boterdeeg en prik er wat gaatje in met een vork.
Verwijder het overtollige deeg langs de randen, vorm er een bal van en rol uit.
Snijd er repen uit voor het rasterwerk op de taart.
Vul de taart met het bramenmengsel en maak een rasterwerk met de deegrepen.
Plaats de taart in de oven en stel de temperatuur bij tot 210°C.
Bak ze goudbruin in 35 minuten.