Bereidingswijze
Reinig de kip en verdeel in stukken.
Snijd de kip in twee juist voor de bouten.
Snijd het stuk van de bouten nog eens in twee zodat je twee bouten verkrijgt.
Snijd het borststuk ook in twee zodat je vier delen bekomt.
Leg de vier delen van de kip in een grote pan en giet er 2 liter water op.
Pel de ajuin en besteek hem met de kruidnagels, voeg bij de kip.
Snijd het groen van de prei, was en voeg bij de kip.
Schil 100 gram wortel en voeg bij de kip.
Doe de blaadjes van de selder, was en voeg bij de kip.
Trek de blaadjes van de peterselie en doe steeltjes ook bij de kip.
Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
Breng het geheel aan de kook en laat 45 minuten zachtjes sudderen.
Snipper de sjalotten en de ajuinen.
Snijd ondertussen de rest van de prei, wortel en selder in julienne (staafjes).
Fruit de groenten aan in wat olijfolie met boter.
Maak de groene boontjes schoon.
Schil de aardappelen.
Pluk de kerveltopjes van de steeltjes.
Als de kip gaar is, deze uit de bouillon halen en laten afkoelen.
Giet de bouillon door een zeef.
Overgiet de gestoofde groenten met de bouillon en voeg de princesseboontjes toe, laat alles samen garen op een medium vuur.
Als de boontjes half gaar zijn, voeg je er de aardappelen en de erwtjes aan toe.
Kook het geheel gaar.
Haal het kippenvlees van de karkassen.
Neem van het vuur en voeg het kippenvlees toe.
Laat het geheel goed doorwarmen.
Voeg de kervel toe, werk af met de verse room.
Kruid af met peper en zout.
Serveer meteen.