Bereidingswijze
Recept naar Johan De Troyer.
.
Voorverwarm de oven op 200°C.
Het beste is het witloof te braiseren :
Kuis het witloof en snijd het onderaan in, in kruis vorm.
Leg dit in een ovenschaal en giet er gevogeltefonds bij zodat het witloof half komt onder te staan.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bedek het geheel met boterpapier en leg er een gewicht op.
Zet een half uur in de oven.
Haal de schotel eruit en draai het witloof om, kruid opnieuw met zout, peper en nootmuskaat.
Zet nog een kwartier in de oven.
Controleer de gaarheid met een mes, het lemmet moet er heel gemakkelijk doorgaan.
Men kan ook het witloof koken, als het mogelijk is in een blanke fonds.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
Mornaysaus bereiden met gevolgetefonds, werk af met een eierdooier opgelost in 1 dl room.
Het witloof laten uitlekken en uitknijpen.
Rond het witloof een sneetje gekookte ham draaien.
Roer de pasta door de mornaysaus en schik een bodem pasta in de ovenschaal.
Leg hierop de witloofrolletjes en bedek met de rest van de pasta.
Eventueel wat broodkruim en wat boter er bovenop.
Gratineer het geheel goudbruin in de oven.