Bereidingswijze
Verdeel het konijn in stukken.
Pel de ajuin en snijd in grove stukken.
Maak een marinade van de rode wijn, rode wijnazijn, ajuin, tijm, laurier en de zwarte peperbolletjes.
Leg er het konijn en dek af met plastic folie.
Laat het konijn 24 uur marineren in de koelkast.
Neem het konijn uit de marinade en dep droog.
Giet de marinade door een zeef en vang op.
Smelt de boter in een kom en bak hierin het konijn rondom bruin.
Kruid met peper en zout.
Overstrooi het konijn met de bloem en laat wat meebakken.
Roer los met wat marinade.
Overgiet met de rest van de marinade en breng aan de kook.
Laat op een zacht vuurtje een uur sudderen.
Kontroleer de gaarheid van het konijn.
Als het gaat is neem je het uit de kookpot en houd je het warm onder alumnimiumfolie.
Kook de saus in tot sausdikte.
proef af met peper en zout.
Serveer meteen.