Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Verwarm de oven voor op 220°C.
Smelt de boter.
Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C.
Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot.
Zeef de bloem en het maiszetmeel en spatel door het beslag.
Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat.
Strijk het beslag uit in een dunne laag.
Bak de biscuit 4 minuten af in de oven.
Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat.
Bestrooi meteen met wat poedersuiker en laat afkoelen onder een handdoek .
Warm aardbeienconfituur op met een scheutje water, breng aan de kook.
Doe geschaafde amandelen op een vuurvaste schotel en rooster goudbruin in de oven.
Strijk met een borstel de warme confituur royaal op de plak.
Wie wil kan er bovendien wat zure room bovenop strijken.
Dat zorgt voor een frissere toets.
Rol de biscuit op.
Span de rol wat aan en laat even rusten met de naad naar onder.
Abricoteer ook de volledige buitenkant van de rol en wentel meteen in de geroosterde amandelsnippers.
Snijd de eindjes recht.
TIP:
Je kan de confituurrol ook omhullen met gehakte pistache- of hazelnootjes.
Of maak je eigen creatie met abrikozenconfituur of boterroom.
Je kan de suiker vooraf even in de oven opwarmen zodat deze lauw-warm is.
Dit zal er voor zorgen dat het biscuitbeslag extra luchtig en licht wordt.