Bereidingswijze
Was de slamengeling en zwier droog.
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Was ze grondig en dep droog.
Pel de sjalot, halveer en snijd in dunne plakjes.
Snijd de fetakaas in brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de tomaat in schijven en overstrooi met zwarte peper en fleur-de-sel.
Schik de slamengeling op een bord, leg er de tomatenschijven en de fetakaas op.
Strooi er de sjalot over.
Kruid de scampi met peper en zout.
Verwarm een bodem olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag.
Roerbak hierin de scampi gedurende 1 minuut (afhankelijk van de grootte van de scampi).
Als de scampi klaar zijn, neem je ze van het vuur en pers je er het teentje knoflook over uit.
Roer alles goed om en verdeel de scampi met de olie over het slaatje.
Overstrooi het geheel met wat fleur-de-sel.