Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Voorverwarm de oven op 175°C.
Schraap de wortel.
Halveer de prei overlangs en spoel onder stromend water.
Snijd de wortel , de prei en courgette in lange fijne slierten.
Snijd de kipfilet horizontaal door en sla even plat tussen twee vellen plasticfolie met een zware pan.
Kruid de kippefilets met peper en zout langs de binnenzijde.
Leg de groenten, ieder apart, 1 minuutje in de microgolfoven.
Vul de kippefilets met de groenten en rol op.
Bak de kippefilets heel kort aan in bruisende boter.
Schil de aardappelen en leg ze gedurende 1 minuut in kokend zout water.
Snijd de aardappelen in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
Kruid met peper, zout en geperste look.
Overgiet nu het geheel met room.
Laat het geheel garen in de oven gedurende een half uur.
Neem uit de oven en overstrooi met de kaas.
Laat de room inkoken met het gerookt spek.
Stel de oven bij naar 120°C.
Plaats de kip en de gratin in de oven.
Laat de kip rustig verder garen en de gratin gratineren .
Breng wat room aan op het bord.
Leg er in diagonaal gesneden kip op.
Breng de aardappelgratin op het bord.
Werk af met bladpeterselie.