Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Snijd de ajuin, de bleekselder en de aardappel in een brunoise (dobbelsteentjes) van 2 cm.
Houd wat aardappelbrunoise apart voor de versiering.
Smelt boter in een pan en fruit hier de groenten zonder te laten kleuren.
Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Mix de soep en druk door een grove zeef.
Proef af met peper en zout.
Breng terug aan de kook.
Voeg wat room bij en een flink stuk boter.
Mix het geheel goed op met een staafmixer.
Kook de rest van de aardappelbrunoise beetgaar in gezouten water.
Haal de paling van de graat en snijd in stukjes van 3 cm.
Klop de room half op.
Voeg de mierikswortelpuree toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg een quenelle van room in het bord.
Breng er de kleine aardappelbrunoise op.
Leg er de paling op en werk af met een takje dille.
Seveer de soep met een kan aan tafel.