Bereidingswijze
Pers de citroen.
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Kuis de kropsla, was en zwier droog.
Snijd de ajuin in dunne ringen en vermeng met het citroensap.
Kruid met het zout, zwarte peper en het chilipoeder.
Roer om en laat afgedekt rusten.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water en giet ze af.
Ontdoe ondertussen de paprika van de zaadlijsten en snijd in een kleine brunoise (dobbelsteentjes).
Ontpit de chilipeper en snijd ook in een kleine brunoise.
Doe de platte kaas in een blender en voeg er de paprika, de room en de kurkuma aan toe.
Pureer tot een gladde saus.
Doe dit over in een pannetje en verwarm het geheel al roerend.
Dep de ajuinringen droog.
Halveer de eieren of snijd in vier of acht stukken.
Giet de saus over de aardappelen en verdeel hierover de chilipeper.
Garneer met de eieren en de kropsla.
Serveer meteen.