Bereidingswijze
Snipper de ajuinen en het knoflook.
Halveer de prei en snijd in hele kleine maantjes.
Fruit de ajuin en het knoflook goudbruin in de olie.
Voeg er dan de prei aan toe en laat nog een paar minuutjes mee fruiten zonder te kleuren.
Voeg er het varkensgehakt aan toe en roerbak het geheel gedurende 7 minuten.
Kruid dan met de ketjap manis, de oestersaus, een halve theelepel suiker en wat peper.
Roer alles goed door en laat dan afkoelen.
Knip uit boterpapier rondjes van ongeveer 12 cm doorsnede.
Maak het deeg.
Klop de eieren los met wat zout.
Los de gist op in wat lauwe melk en roer dit door de eieren samen met de melk en de suiker.
Laat dit 10 minuten rusten.
Roer er dan de bloem door en de zacht boter.
Kneep tot een soepel deeg, voeg indien nodig nog wat melk toe.
Vorm een bal van het deeg, dek af en laat een uur rijzen.
Kneed het deeg opnieuw en maak er ballen van ter grootte van een appel.
Plat ze af en schep 2 eetlepels van de vulling in het midden.
Vouw het deeg dicht en rol er een bal van.
Druk er een papiertje op.
Leg de bah pao allemaal op een dienblad en dek af met een vochtige doek.
Laat ze nog 2 uur rijzen op een warme plaats.
Stoom ze gaar.
Ze worden warm gegeten.