Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Voorverwarm de oven op 120°C.
Maak een marinade met de sojasaus, een snuifje zout, het kerriepoeder, het paprikapoeder en 1 theelepel rietsuiker.
Laat dit kip hierin 10 minuten marineren.
Breng gezouten water aan de kook.
Boen de aardappelen schoon en blancheer hierin de aardappelen met schil.
Bak de kipfilet heel kort in wat olijfolie en gaar een half verder in de oven.
Blus de pan met wat water, voeg de pickles toe en laat inkoken.
Giet alles in een maatbeker, mix met een staafmixer zeer fijn.
Giet nu deze massa door een zeef.
De geblancheerde aardappeltjes fijn snijden, mengen met olie, peper en zout.
Bak heel krokant aan in een pan.
Snijd de ongeschilde appeltjes in brunoise (dobbelsteentjes).
Breng de saus terug aan de kook, werk af met stukjes koude boter.
Maak de saus schuimig met de staafmixer.
Bak de appeltjes gedurende een halve minuut op hevig vuur en overstrooi met rietsuiker.
Laat deze niet compoteren.
Breng op een voorverwarmd bord, een spiegeltje saus.
Leg hier op de appelbrunoise.
Hier op de in schijven gesneden kip.
Leg de aardappeltjes op het bord.
Werk af met blad peterselie.