Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
 
Pel 100 gram garnalen.
Snipper de ajuin.
Snijd het preiwit in rondjes.
Schil de wortelen en snijd in rondjes.
Schil de aardappel en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Breng wat vetstof in een kookpot, leg er een halve kilogram garnalen bij en de pantsers van de lege garnalen.
Stoof de groenten ook aan in de boter gedurende zo'n 5 minuten, maar laat neie kleuren.
Voeg de tomatenpuree toe, roerbak kort aan.
Voeg vervolgens de bouillon en saffraan toe en laat een half uur garen.
Mix de soep glad en giet door een zeef.
Breng op smaak met peper en zout.
Snipper het bieslook.
Klop de room lichtjes op en meng er bieslook onder.
Schik op elk bord wat gepelde garnaaltjes, bevochtig met de soep en werk af met de bieslookroom.
Garneer met wat forel eitjes.