Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 180°C.
Smelt de boter op een laag vuurtje.
schil de rijpe peer, snijd in vier en verwijder het klokhuis.
Snijd in stukken van 1 cm.
Meng de bloem, met de suiker en het amandelpoeder.
Breek er de eieren in en meng tot een deeg.
Giet er in een straaltje de boter bij en roer flink.
Men verkrijgt nu een lopend deeg.
Vet een vorm of de gewenste vormen in en giet er een bodem deeg in.
Verdeel hier de perenstukjes over, maar houdt er nog een paar bij voor bovenop.
Verdeel er de rest van het deeg over en garneer met de stukjes peer.
Plaats 25 tot 35 minuten in de oven (afhankelijk van de vorm).
Als de bovenzijde begint lichtbruin te zien, controleer je met een naald de gaarheid.
Als er nog deeg blijft aanplakken, laat je het nog even bakken.
Dit eet je liefst warm.