Bereidingswijze
Halveer de ananassen.
Hol ze voorzichtig uit.
Snijd het harde gedeelte van de ananas eruit en snijd de rest van het vruchtvlees in hapklare brokken.
Schil de gemberwortel en snijd in plakken.
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Pel het pantser van de langoustines, maar laat er de kop aan.
Neem een pan of een wok en verhit hierin wat olie.
Roer er 1 eetlepel rode currypasta door en laat dit een paar minuutjes bakken zodat de aroma's vrijkomen.
Roer er de tomatenpuree door en laat ook wat meebakken.
Roer er de kokosmelk door en kruid met de gemberwortel en de vissaus of zout.
Breng aan de kook en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Roer af en toe zodat de kokosmelk aan de randen niet bruin wordt.
Voeg de garnalen en de ananasstukjes erbij en laat ze 5 minuten meesudderen.
Breng in een ander pannetje de kokosroom aan de kook en laat zachtjes indikken.
Roer de kokosroom door de curry, maar houdt nog wat over voor de afwerking.
Proef af naar smaak met limoensap, cayennepeper en zout.
Serveer in de halve ananassen en werk af met wat kokosroom en bladpeterselie.