Bereidingswijze
Verdeel de kip in stukken : snijd de achterpoten eraf, de vleugels eraf en de filets.
Zo houdt je alleen de karkas nog over, hiervan kan je de demi-glacesaus maken.
Verwijder het uiterste stukje van de kippenvleugels in het laatste gewricht.
Snijd de achterpoot in twee aan het gewricht, bij het bakken blijft anders hier bloed achter, terwijl de rest al gaar is.
Je hebt nu 8 stukken kip : 2 kippefilets, 2 vleugels, 2 dijbenen en 2 drumsticks.
Voorverwarm de oven op 190°C
Kruid de stukken kip rondom met peper en zout.
Bak ze goudbruin in bruisende boter met wat arachide olie.
Giet het vet van de pan, maar houdt ze bij.
Vet een bakplaat in met arachide olie.
Leg de aangebakken stukken kip hierop, behalve de kippefilets en kruid nogmaals met peper en zout.
Plaats de ovenschaal gedurende 15 minuten in de oven.
Daarna leg je er de kippefilets bij en laat je alles nog een kwartier in de oven braden.
Snijd ondertussen de shii-takes in vieren.
Smelt nog wat boter in de pan en bak de shii-takes in de kippenaanbaksels gaar.
Kruid ze met peper en zout.
Serveer meteen.