Bereidingswijze
Kuis de gambas of de scampi en verwijder het darmkanaal (laat eventueel het staartje eraan).
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag.
Sauteer op een hevig vuur de gambas tezamen met 1 koffielepel bruine suiker (optioneel) - maximaal 1 minuut per zijde.
Laat afkoelen.
Ondertussen maak je de saus.
Was, schil, ontpit en snijd de peper in kleine stukjes.
Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes.
Was de limoen, pers deze uit en haal zestes van de schil.
Mix de peper, de gemberwortel, het limoensap, 5 cl warm water, zout, peper en rest van de olijfolie.
Pel de mango en snijd deze in kleine blokjes.
Pel en snipper de ajuinen.
Was de salade.
Meng de salade, de ajuinringetjes en de blokjes mango in een slakom.
Leg hierop de gambas of de scampi en napeer met de saus.