Bereidingswijze
Snipper de ajuin en het knoflook.
Snijd de tomaten in kwartjes.
Snijd zestes van de schil van de citroen.
Bebloem de kalfsschenkels en laat ze mooi kleuren in een pan met 50 gram hete boter.
Voeg de ajuin toe en 1 el bloem.
Meng alles op een hevig vuur.
Voeg nu de tomatenpuree toe en de witte wijn.
Breng aan de kook.
Voeg nu het water of de kalfsfond toe, de samengebonden bouquet garni, het teentje look, zout en peper.
Laat dit geheel zachtjes koken gedurende 1 uur.
Voeg nu de tomaten en de gebonden zestes toe en laat nog 15 minuten verder zachtjes koken.
Kook de tagliatelle al dente in een grote kom met veel water, samen met zout en een beetje olijfolie.
Giet af en spoel meteen met warm water.
Haal nu de bouquet garni en de zestes eruit.
Voeg nu de erwtjes toe zodat ze kunnen warmen.
Dien meteen op.