Bereidingswijze
Schraap de vanillezaadjes uit de vanillestok.
Breng de melk met de vanillezaadjes en de helft van de suiker aan de kook.
Juist voor dat de melk kookt, klop je de eierdooiers en de andere helft van de suiker op (en ruban).
Giet de kokende melk op het en ruban mengsel en roer het geheel goed los.
Plaats terug op een klein vuur en breng al roerend tot 85°C.
Op deze temperatuur ontstaan er luchtbellen.
Neem van het vuur en roer er de ijskoude room door.
Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
schil de mango en verwijder de pit.
Houd wat mango bij dat je in brunoise snijd voor de versiering.
Cutter de rest van de mango en roer dit door de vanilleroom.
Giet het geheel in een sifon.
Plaats er 2 gasbonbons op en laat gedurende 2 uur afkoelen in de koelkast.
Serveer in kleine glaasjes of kopjes en garneer met de mangobrunoise.