Bereidingswijze
Was de slamengeling in stilstaand water en zwier droog.
Leg de slamengeling in een schaal.
Kook de erwtjes in gezouten water gedurende 3 minuten, giet af en verfris meteen onder stromend water.
Laat uitlekken.
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
Was de scampi en dep droog.
Kruid de scampi rondom met peper en zout.
Verhit de arachide olie en roerbak hierin de scampi gaar in 2 minuten (afhankelijk van de grootte).
Laat wat afkoelen.
Bak de pancetta in een pan met anti-aanbaklaag krokant.
Neem 2/3 van de pancetta en hak deze fijn.
Roer de witte wijnazijn door de olie.
Roer er de gehakte pancetta door en proef af met peper en zout.
Schik de erwtjes, de scampi en de rest van de pancetta op de slamengeling.
Garneer met de preischeuten en overgiet met de vinaigrette.