Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 200°C.
Was de paprika.
Snijd het kapje af van de bovenkant van de paprika's en bewaar dit.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's.
Snipper de ajuin en het teentje knoflook.
Hak de peterselie fijn.
Fruit de ui in wat olie gedurende een paar minuten, maar laat zeker niet bruinen.
Voeg er het gehakt aan toe en bak rul.
Plet het met een vork zodat het los komt te zitten.
Roer er de tomatenpuree door en kruid met peterselie, knoflook, zout, peper en paprikapoeder.
Strooi er dan de rijst overheen en laat het zo een paar minuten zachtjes sudderen zodat de rijst het vocht opneemt.
Roer alles goed door en laat de rijst al het vocht opnemen.
Vet een ovenschaal in met olie.
Plaats de paprika's in het midden van de ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
Leg er een schijf mozzarella op.
Plaats er hun topjes op.
Overgiet de paparika's met olie en plaats gedurende 45 minuten tot 1 uur in de oven.
Serveer meteen.