Bereidingswijze
Maak het recept pizzadeeg.
Verdeel het deeg in vier en rol uit over een pizzabodem.
Maak het recept tomatensaus.
Verwarm de oven op 220°C.
Borstel de paddestoelen schoon.
Snijd ze in gelijke schijfjes.
Snipper het knoflook.
Snijd de mozzarella in schijven.
Bak de paddestoelen in olijfolie.
Neem van het vuur en kruid de paddestoelen met peper, zout en knoflook.
Roer wat tomatensaus door de paddenstoelen.
Verdeel het champignonmengsel over de helft van een pizzabodem, maar blijf een 3 cm van de rand.
Verdeel er de hesp over.
Leg de stukjes mozzarella erop en kruid flink met oregano.
Til nu voorzichtig de verre kant van de pizzabodem op en trek hem over de vulling naar je toe zodat je hem doormidden vouwt.
Plooi de randen goed dicht, zodat de vulling er niet uit kan en leg de calzone op een pizzasteen bedekt met boterpapier of een ovenplaat bedekt met boterpapier.
Bak de calzone 10 tot 15 minuten onder in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi gerezen en goudbruin van kleur is, en de vulling goed heet.
Serveer meteen.